Suomalaisten matkailu 

Päivitetty: 30.3.2016 - Seuraava päivitys: 29.3.2017
   
 
 
Jaa

Suomalaisten matkailu Keski-Eurooppaan kasvoi vuonna 2015

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät vuonna 2015 ulkomaille 8,1 miljoonaa erilaista vapaa-ajanmatkaa. Keski-Eurooppaan ja Aasiaan suuntautuneet matkat lisäsivät suosiotaan. Kotimaan vapaa-ajanmatkoja maksullisessa majoituksessa tehtiin 6,4 miljoonaa. Uudellemaalle näistä matkoista suuntautui 1,2 miljoonaa ja Pohjois-Pohjanmaalle 0,6 miljoonaa matkaa. Työmatkailu kotimaassa väheni hieman, mutta työmatkailu ulkomaille pysyi suunnilleen edellisvuoden tasolla.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Suomalaisten matkailu


Indikaattorin kuvaus

Suomalaisten matkailu -tutkimus sisältää tietoa suomalaisten tekemistä matkoista ja matkan tehneistä henkilöistä. Tutkimuksen kohteena ovat yöpymisen sisältäneet matkat kotimaassa ja ulkomaille sekä päivämatkat ulkomaille.

Tutkimuksen tiedonkeruumenetelmiä on muutettu vuosina 2000, 2010 ja 2012. Aikasarjakatkosta edeltävät luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia uudempien kanssa.

Vuosien 1991-2011 tiedot koskevat 15-74-vuotiaita suomalaisia ja vuodesta 2012 alkaen 15-84-vuotiaita.

Pyöristyksien takia taulun summat eivät aina täsmää.

Kotimaanmatkat luokitellaan vapaa-ajanmatkoihin, joiden aikana on käytetty maksullista majoitusta, vapaa-ajan ilmaismajoitusmatkoihin sekä työ- ja kokousmatkoihin.

Ulkomaanmatkat luokitellaan vapaa-ajanmatkoihin, joiden aikana on yövytty kohdemaassa, risteilymatkoihin, päivämatkoihin sekä työ- ja kokousmatkoihin.