Tieliikenteen tavarankuljetukset 

Päivitetty: 20.3.2017 - Seuraava päivitys: 19.6.2017
   
 
 
Jaa

Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä kasvoi rajusti vuoden 2016 neljännellä neljänneksellä

Vuoden 2016 neljännellä neljänneksellä kuorma-autojen kuljetussuorite oli 7,1 miljardia tonnikilometriä, mikä oli 26 prosenttia enemmän kuin edeltävän vuoden vastaavalla neljänneksellä. Kuljetussuoritteista 92 prosenttia ajettiin ammattimaisessa liikenteessä ja 8 prosenttia yksityisessä liikenteessä.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Tieliikenteen tavarankuljetukset


Indikaattorin kuvaus

Kotimaan tieliikenteen tavarankuljetustilasto kuvaa Suomessa sekä yksityiseen että luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröityjen kuorma-autojen kotimaan kuljetustoimintaa. Luvanvaraisella/ammattimaisella liikenteellä tarkoitetaan ihmisten tai tavaroiden kuljettamista maksua vastaan.

Kotimaan tieliikenteellä tarkoitetaan yksityiseen ja luvanvaraiseen (ammattimaiseen) liikenteeseen rekisteröityjen ajoneuvojen liikennöintiä Suomessa kahden paikkakunnan välillä (lähtöpaikka ja määräpaikka), jotka molemmat sijaisevat Suomessa. Matkaan voi sisältyä transito toisen valtion alueella.

Kuljetussuorite (tonnikilometri) kuvaa kuljetustyön määrää, joka saadaan kuljetetun tavaramäärän (tonnia) ja kuljetusmatkan pituuden (kilometriä) tulona. Indikaattorin luvut on ilmoitettu miljoonina tonnikilometreinä.